646x404

Photo credit (Opera Națională din Cluj Napoca)

Despre muzică ce să vă scriu….eu sunt deficientă de auz, iar asta înseamnă că am o altă realitate diferită cei care aud bine. Mai mult simt muzica prin vibrații pe masă sau simt cum bubuie in piept muzica mai ales când mă aflu în locuri unde se dă muzica la maxim.
De mică sunt într o lume a tăcerii unde simțurile sunt mai ascuțite: vederea, tactilul, olfactiv si gusturi….mereu am fost atentă la oameni și la tot ce e în jurul meu ca să înțeleg ce se întâmplă.
Au fost multe experiențe cu muzica de-a lungul anilor…încercări de a auzi, de a înțelege ce se cântă, ce emoții se transmit…imi amintesc cum la ora de muzică în clasa a 7-a, dna profesoara ne a zis că ar fi bine să mergem la operă să ascultăm diferite genuri, ca sa se fixeze mai ușor lecțiile învățate despre genurile clasice, cum ar fi operă și multele altele. Și că ne dă notă dacă ne luăm abonament și mergem constant la Opera Națională.

Zis și făcut, eu și vreo 2 colege ne-am făcut abonamente și ne-am dus. Au fost câteva spectacole frumoase însă prima reprezentație nu am să o uit așa de ușor…a fost cu balet. Am rămas cu gura căscată când i-am văzut pe balerini cum se mișcă așa de grațios pe ritmurile muzicii clasice. Atâtea ritmuri și coregrafia bine coordonate….am văzut și pentru prima oară orchestra pe viu și cum lucrează în echipă.

În acel moment mi-am dat seama, și acum după mulți ani îmi amintesc, că muzica clasică și-a găsit un loc special în sufletul meu. Atâtea emoții și ritmuri am simțit încât mi s-a făcut pielea de găină! Așa ceva nu se uită așa de ușor!

Revenind la muzică, aș vrea să vă spun că între 1 și 9 iulie 2017 va avea loc cea de-a III-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului și că sunteți bineveniți cu copiii voștri la spectacolele lor, unde vor descoperi muzică deosebită dar și artiști talentați care sunt modele pozitive. Aveți aici programul lor pe fiecare zi.

De asemenea, au și pagină de Facebook unde puteți afla mai multe informații.

Vă doresc relaxare plăcută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s